Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Compensarea prețurilor la energia termică - noi decizii ale CSE

1 dec. 2023,, 20:37   Societate
19831 0

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 200 de milioane de lei către Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica”, pentru compensarea prețurilor la energia termică acordată consumatorilor vulnerabili, în perioada noiembrie – decembrie 2023. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), convocată de prim-ministrul Dorin Recean.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va mai transfera în avans alte 100 de milioane de lei către SA ,,CET-Nord”, pentru a oferi compensații la facturile pentru energia termică consumatorilor din municipiul Bălți, pentru perioada noiembrie – decembrie 2023, notează Noi.md.

Tot astăzi, membrii CSE au decis să aloce 1,9 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru întreținerea Centrelor de plasament temporar pentru persoanele refugiate. Alte 57,8 milioane de lei vor fi distribuite pentru oferirea stimulentelor financiare unor categorii de angajați din sfera socială și pentru finanțarea măsurilor de asistență socială, acordate copiilor în situații de risc, inclusiv din familiile persoanelor refugiate.

O altă decizie adoptată vizează extinderea pînă în 22 decembrie curent a termenului în care operatorul sistemului de transport al energiei electrice va emite către grupurile de echilibrare notele de decontare pentru perioada iunie 2022 – august 2023. Termenul anterior de decontare era stabilit la 30 noiembrie.

Totodată, decizia CSE aduce clarificări privind aplicarea contribuției de echitate în cazul în care consumatorii finali de gaze naturale decid să treacă de la furnizorul universal la un furnizor din piața nereglementată. Astfel, decizia CSE clarifică situația în care un consumator poate primi bani de la furnizorul universal de gaze naturale, în cazul în care a înregistrat devieri tarifare pozitive.

4
1
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?