Transnistria stiri: 1313
Eurovision stiri: 494

Comasarea Spitalului "Toma Ciorbă" cu cel Dermatologic. Ce spun autoritățile

6 dec. 2023,, 21:43   Societate
1932 0

Comasarea Spitalului Toma Ciorbă cu cel pentru Dermatologie și Maladii Comunicabile din orășelul Codru, anunțată ieri de ministerul Sănătății, vizează doar staff-ul administrativ al celor două instituții.

Asta a anunțat astăzi secretara de stat a ministerului, care a dat asigurări că fiecare instituție medicală va activa în continuare în clădiri separate și că nu se pune problema închiderii vreunui spital. În același timp, experții în sănătate publică spun că fuzionarea celor două instituții nu va soluționa niciuna din problemele invocate de minister, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Nu se închide niciun spital, prin proiectul dat are loc doar reorganizarea acestor spitale și anume comasarea printr-un management comun, ceea ce va însemna eficientizarea, fortificarea și un răspuns mai bun la problemele care sunt în domeniu cu aceleași resurse disponibile care sunt”, a spus secretara de stat a Ministerului Sănătății, Liliana Gantea.

Astfel, reforma constă doar în numirea unei singure administrații pentru cele două instituții - Toma Ciorbă, aflat în centrul capitalei și Spitalul din orășelul Codru.

„Blocurile vor rămîne aceleași. Nu vor fi afectați nici pacienții, nici angajații. Toți medicii vor rîmîne. Vor fi afectați conducătorii, adică nu vor fi doi directori, nu vor fi doi contabili, adică personalul administrativ, serviciile administrative”.

0
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?