Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor și Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor, comasate

27 apr. 2023,, 16:30   Societate
2150 0

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor și Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor vor fi comasate. Asta prevede un PROIECT de lege, votat în prima lectură de 55 de deputați.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției și are drept scop îmbunătățirea mecanismului de evaluare și selecție a judecătorilor. Totodată, vor fi revizuite criteriile de selecție și evaluare, pentru asigurarea unei aprecieri obiective și echidistante a candidaților la funcția de judecător sau a judecătorilor în funcție.

Astfel, autorii propun comasarea celor două colegii și crearea Colegiului de evaluare și selecție a judecătorilor (CSEJ). Acesta va fi constituit din nouă membri – șase judecători și trei reprezentanți ai societății civile. Pentru a accede în funcția de membru al CSEJ, judecătorii vor trebui să aibă o experiență de muncă de cel puțin doi ani. Totodată, în proiectul de lege se stipulează că în funcția de membru al CSEJ, selectat din rîndul societății civile, nu vor putea fi numite persoanele care au fost membri de partid politic în ultimii cinci ani, care nu au studii în domeniul dreptului sau o vechime minimă de muncă în domeniul juridic.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în a doua lectură în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?