X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Colectările ilegale dintr-o grădiniță din Chișinău, în atenția unei deputate PAS

16 noi. 2023,, 15:45   Societate
4255 0

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Angela Munteanu-Pojoga a publicat mesajul unei mame al cărui copil ar frecventa Grădinița nr.16 din Chișinău.

Aceasta s-a plîns că în cadrul instituției s-ar colecta bani. „În grupă sîntem 30 de copii, lunar achităm fiecare părinte peste 200 de lei”, a comunicat părintele. Se menționează că banii s-ar aduna pentru hîrtie, săpun, inclusiv pentru dădacă și educatori. Deputata PAS a spus că asemenea mesaje le primește periodic. Într-o reacție pentru NewsMaker, directoarea grădiniței vizate a spus că „nu poate să fie așa” și că „instituția este asigurată complet”, numind situația „absurdă”. Totuși, potrivit directoarei, ar putea să se colecteze bani „să zicem unde sînt copiii mai mici, dacă sînt șervețele igienice, umede. Asta ar fi o necesitate”, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Mesajul unui părinte și precizările deputatei

Pe 16 noiembrie, deputata Angela Munteanu-Pojoga a publicat pe rețelele de socializare un mesaj al unui părinte, al cărui copil ar frecventa Grădinița nr.16 din Chișinău.

„Am mare problemă cu grădinița. Mă istovește de colectarea banilor. În grupă sîntem 30 de copii, lunar achităm fiecare părinte peste 200 de lei, să-i facem salariu pentru dădacă și să cumpărăm prelungitoare, fierbătoare, hîrtie, săpun… + bani în plic la educatori. (…) Ajutați-mă, cum să procedez? Părinților le este frică să vorbească deschis despre această problemă. (…) Tare-s disperată”, se arată în mesajul părintelui, publicat de parlamentară.

„Asemenea mesaje primesc periodic de la părinții care își duc copii la grădinițele din capitală. Mesajul de astăzi este despre Grădinița nr.16 din Chișinău, dovadă sînt mesajele de pe chaturile interne care au fost anexate la scrisoarea trimisă de o mămică”, a adăugat parlamentara Angela Munteanu-Pojoga.


FOTO Colectările ilegale dintr-o grădiniță din Chișinău, în atenția unei deputate PAS. Reacția directoarei

Facebook/Angela Munteanu Pojoga

9
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?