X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Cofetarii muncesc de zor să prepare dulciuri de sărbători. Cît ajunge să coste un tort

19 dec. 2023,, 09:15   Societate
2113 0

Este forfotă mare în patiseriile din Republica Moldova înainte de sărbătorile, care sînt tot mai aproape. Și ca acestea să fie și mai dulci cofetarii muncesc de zor ca să ofere delicii pe placul fiecăruia: turtă dulce, torturi și fel de fel de fursecuri.

Multe prăjituri au forme și ornamente cu tematica sărbătorilor: putem găsi fursecuri în formă de brad, de fulg sau de Moş Crăciun.

"Ne place mult activitatea noastră, dar înainte de sărbătorile de iarnă parcă este și mai veselă. Avem deja comenzi, care au fost făcute cu mult timp înainte: am preparat și turtă dulce, și cozonaci. Urmează și torturile, dar și alte bunătăți", spune Maria Macari, proprietară de patiserie.

Pentru un tort făcut în totalitate manual cofetarii din capitală pot munci chiar și două zile, pentrtu că este o muncă migăloasă. Greutatea unui astfel de tort poate ajunge și la 5 kilograme, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Preţul unui kilogram de tort făcut manual, din ingrediente naturale este de 800 de lei. În această perioadă a crescut şi cererea la cutiile de cadouri pentru copii, dar şi la ciocolată.


"Producem 15-20 de tone de dulciuri, produse de cofetărie zilnic. Cu torturile noi lucrăm doar la comandă. Comenzile sînt mari. Săptămîna aceasta, am primit comandă de 25 de torturi fiecare de cîte trei kilograme", spune Victor Patraș, şef secţie de producere.

În acest an, o turtă dulce costă cel puţin 35 lei, iar prețul pentru un tort decorat în tematica de Crăciun poate ajunge şi la 4000 de lei.

3
0
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?