X 
Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1340

CNAM vrea să implementeze noi măsuri pentru pacienții cu tuberculoză

8 dec. 2023,, 18:30   Societate
1854 0

Conducerea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) a avut astăzi o discuție cu reprezentanții băncilor comerciale privind implementarea unui nou mecanism de stimulare a aderenței la tratament a pacienților cu tuberculoză, prin emiterea cardurilor bancare.

Directorul general al CNAM, Ion Dodon, a menționat că tuberculoza este o problemă de sănătate publică în Moldova și pacienții cu această maladie trebuie să parcurgă zilnic un drum pînă la medic pentru a primi tratamentul medicamentos necesar, notează Noi.md.

„CNAM acoperă cheltuielile de transport și alimentație pentru pacienții respectivi cu scopul de a-i motiva să urmeze tratamentul care este unul de durată și ar asigura succesul vindecării. Pentru a simplifica modalitatea prin care persoanele cu tuberculoză primesc mijloacele financiare destinate alimentației și transportului, ne adresăm sectorului bancar să se implice în acest proiect social”, a spus Ion Dodon.

Noul mecanism prevede distribuirea prin intermediul unui card bancar a banilor destinați alimentației și transportului pentru aceste persoane. Astfel, urmează a fi înlocuită modalitatea actuală de rambursare a acestor cheltuieli.

CNAM va expedia reprezentanților băncilor comerciale lista cu instituțiile medicale cu care vor conlucra ulterior pentru emiterea cardurilor. La rîndul lor, instituțiile financiare vor veni cu un răspuns pînă în data de 13 decembrie.

0
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?