Arşiţa stiri: 166
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

CNA anunță despre percheziții și rețineri într-un dosar de delapidare de bunuri

24 iun. 12:30   Societate
2656 0

Centrul Național Anticorupție (CNA) raportează mai multe percheziții și rețineri săptămîna trecută, într-un dosar de deposedare abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile din Bălți, notează Noi.md.

Două persoane din cadrul fostei Direcții asistență socială a Primăriei Bălți au fost reținute pentru abuz de serviciu, manifestat prin perfectarea ilegală a unor acte în baza cărora au intrat în posesia unor locuințe care aparțineau persoanelor cu dificultăți.

De asemenea, ofițerii CNA au efectuat percheziții la un tînăr din Șoldănești într-un dosar de trafic de influență. Acesta i-ar fi promis unei persoane să o ajute să obțină permis de conducere în schimbul a 15 000 de lei. Acesta și-a recunoscut vina și este cercetat în stare de libertate.

La moment, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 7 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sînt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au pornit 8 cauze penale și au soluționat 12 cauze penale.

Totodată, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe 2 autoturisme și mai multe încăperi locative și nelocative.


CNA notifică finalizarea a 3 analize operaționale, eliberarea a 95 de caziere de integritate, recepționarea a 34 de apeluri la linia națională anticorupție și înregistrarea a 1429 de materiale în cancelaria Centrului.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав