X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

Climathon a fost organizat în premieră la Chișinău

15 aug. 2022,, 17:45   Societate
2178 0

Au identificat modalități de minimizare a consumului de electricitate, au discutat despre elaborarea unui soft pentru eficiență energetică și au stabilit măsuri de eficientizare a consumului de apă. Sînt doar cîteva dintre activitățile la care au luat parte participanții primului Climathon organizat la Chișinău. Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa Agenției pentru Eficiență Energetică.

Participanții primului Climathon, organizat în Republica Moldova pe 13-14 august, au fost repartizați în cinci grupuri pentru a identifica problemele și soluțiile legate de eficiența energetică, energia regenerabilă, eficiența apei, clădiri verzi, transport verde. Cei prezenți la eveniment au fost îndemnați să inițieze noi afaceri eficiente din punct de vedere energetic.

Participanții cu cele mai bune idei vor fi încurajați să aplice la competiția Moldova Eco Energetică. Recepționarea propunerilor de start-up are loc în perioada 10 august – 10 septembrie. Valoarea premiului este de 10.000 de dolari pentru fiecare categorie (eficiența energetică, energia regenerabilă, eficiența apei, clădiri verzi, transport verde).

Primul Climathon s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău. Climathon face parte din proiectul „Clean Technology Innovation Programme for SMEs and Start-ups in the Republic of Moldova”. Obiectivul proiectului este promovarea și susținerea tehnologiilor în domeniul energiei regenerabile în Republica Moldova prin pilotarea unui Accelerator Antreprenorial, care să conducă la dezvoltarea spiritului antreprenorial, crearea de locuri de muncă și impactul pozitiv asupra mediului.

Climathon este o mișcare internațională care are rolul de a implica orașele și cetățenii în acțiunea climatică. Acesta pune bazele proiectelor tangibile, start-up-urilor bazate pe impact și conversații de lungă durată cu factorii de decizie în jurul planurilor și politicilor orașelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?