X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Cîţiva voluntari le-au readus picilor zîmbetul pe buze la Spitalului Clinic Municipal pentru Copiii din Bălţi

8 ian. 2020,, 15:14   Societate
2820 1

De atmosfera de sărbătoare au avut parte şi pacienţii Spitalului Clinic Municipal pentru Copii din Bălţi. Micuţii au fost vizitaţi de Moş Crăciun, care le-a dăruit dulciuri şi jucării, în schimbul unor poezii, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Surpriza le-a fost organizată de cîţiva voluntari, care au jucat rolurile eroilor din basme şi le-au readus copiilor zîmbetul pe buze.

Liza are şase ani şi a ajuns la spital acum cinci zile cu dureri de burtă. A urmat un tratament riguros, iar acum se simte mai bine. Fetiţa a rămas plăcut surprinsă de vizita bătrînului cu plete dalbe. În semn de recunoştinţă, micuţa i-a spus moşului o poezie.

Moş Crăciun a vizitat-o şi pe Xenia. Fetiţa este internată de două săptămîni cu insuficienţă renală. Surpriza de astăzi a făcut-o să mai uite de dureri.

- Injecțiile sînt dureroase?
- Nu, doar un pic.
- Vrei să mergi acasă?
- Da.
- De ce?
- Pentru că aici mă tem un pic.


Voluntarii care au jucat rolurile lui Moş Crăciun şi al Albei ca Zăpada au avut grijă să treacă prin toate saloanele, pentru ca niciun copil să nu rămînă fără daruri.

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia "Benevoll", la iniţiativa jurnalistei Irina Lencăuţan.

"Noi continuăm pe această cale să colectăm jucăriile şi rechizite şcolare. Doar că ne-am dori şi sperăm că mesajul nostru va fi auzit şi de alţi antreprenori care vor dori să investească în reparaţia a două camere de joacă pentru copii care sînt internaţi aici", a menţionat voluntarul, Irina Lencăuţan.

Cei care doresc să contribuie la amenajarea spaţiilor de joacă pentru micii pacienţi se pot adresa la administraţia spitalului.

"Necătînd la faptul că moşul poate totul, invit pe toţi oamenii de bună credinţă, să se alăture faptelor şi să meargă pe la spitale, pe la casele de copii pentru a face o donaţie copiilor care stau şi aşteaptă aceste cadouri".

Anual, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii din Bălţi sînt trataţi peste şase mii de pacienţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?