Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Cîți bani a locate AIPA fermierilor, de la începutul anului

3 mar. 16:42   Societate
3864 0

De la începutul anului, peste 250 de milioane de lei au fost alocați de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură pentru fermierii din Republica Moldova. Banii sînt deja debursați pe conturile solicitanților de subvenții de către AIPA. Astfel, în primele două luni în conturile beneficiarilor de subvenții au fost debursate peste 520 de milioane lei pentru cererile depuse.

Pînă în prezent, s-au valorificat peste 30% din totalul Fondului Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural. În prima lună a anului, Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură a debursat pe conturile agricultorilor 252 de milioane de lei, iar în luna februarie aproximativ 270 de milioane de lei, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Astfel, peste 96 de milioane de lei au fost alocați pentru subvenții post-investiționale, iar 20 de milioane de lei - pentru cererile de acordare a subvenției în avans. În același timp, cererile în avans pentru dezvoltarea proiectului start-up vor beneficia de aproximativ 2,3 milioane de lei, iar cele de implementare a proiectelor prin programul LEADER - peste 2 milioane de lei.

Amintim că, pentru anul 2024, conform legii bugetului de stat, Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,6 miliarde de lei. În 2023, fondul de subvenționare a fost de 1,5 miliarde de lei.

1
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?