Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Cîteva sate din raioanele Orhei și Călărași se confruntă cu o catastrofă ecologică alarmantă

15 feb. 11:40 (reactualizat 17 feb. 06:50)   Societate
6225 0

O catastrofă ecologică alarmantă a fost recent constatată în mai multe localități din regiunile Călărași și Orhei, Republica Moldova, în cursul unei acțiuni de monitorizare desfășurată de Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”, alături de echipa Noi.md

Astfel, în localitățile Lupa Recea (r. Orhei), Meleșeni, Țibirica și Parcani (r. Călărași), precum și la intrarea în orașul Călărași, gunoiștile necontrolate și depozitarea ilegală a deșeurilor au creat un peisaj descurajant și periculos pentru sănătatea publică și pentru mediul înconjurător.

Vicepreședintele Fundației „EcoDava”, Nicolae Pascaru, descrie situația ca fiind "deplorabilă", cu gunoiști răspîndite pe distanțe considerabile și deșeuri aruncate neglijent în apropierea drumurilor naționale. Pascaru subliniază necesitatea unei acțiuni rapide și eficiente pentru a aborda această problemă.

Fundația „EcoDava” plănuiește să trimită scrisori către Ministerul Mediului și către Parlament, solicitînd intervenții urgente pentru rezolvarea acestei situații critice.


Nicolae Pascaru subliniază necesitatea unor acțiuni imediate, sugerează impunerea de amenzi pentru administrațiile locale neglijente și remarcă discrepanța dintre standardele europene și realitatea ecologică internă.

Ecodava își propune să continue monitorizarea situației ecologice în toate raioanele țării, pentru a pune în evidență problemele de mediu și a contribui la găsirea unor soluții.

Pînă la publicarea acestei știri, Noi.md a solicitat poziția Ministerului Mediului al R. Moldova iar instituția a răspuns că va reveni curînd cu un răspuns.

7
0
0
7
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?