Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Circa 200 de mii de lei, ridicați în cadrul perchezițiilor la un membru al Partidului „Sansă”

18 noi. 2023,, 13:45   Societate
3013 0

Oamenii legii au venit cu detalii despre descinderile efectuate aseară, în nordul țării, într-un dosar de finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani.

Potrivit IGP, perchezițiile au avut loc la un reprezentant al formațiunii „Șansă”.

Ancheta, care a început în august, se concentrează pe finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali, precum și pe spălarea de bani de către un grup criminal organizat. În urma măsurilor speciale de investigație organizate de Inspectoratul Național de Investigații și Inspectoratul de Poliție Bălți, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, au fost efectuate percheziții la un reprezentant al partidului politic „Șansă” și la domiciliul acestuia.

Potrivit informațiilor, reprezentantul partidului a primit bani de la un curier și a început să-i distribuie persoanelor care au participat la mitinguri, adunări ale partidului și celor care au votat pentru membrii acestui partid în primul tur al alegerilor generale locale din 5 noiembrie 2023. În cadrul audierilor, persoanele care au primit sumele de bani au recunoscut că au primit banii de la reprezentantul partidului „Șansă”.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au confiscat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală, mijloace financiare în sumă de 192 360 de lei, înscrisuri de ciornă care reflectă listele persoanelor care au primit sume de bani necontabilizate și cele care urmau să fie achitate, precum și înscrisuri de ciornă care reflectă sumele de bani primite de la partidul politic și cheltuite pe parcursul anului 2023. Ancheta în cadrul dosarului continuă.


Oamenii legii au descins, aseară, cu mai multe percheziții în nordul țării. Acțiunile au avut loc într-un dosar de „finanțare ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali” precum și „spălarea de bani săvîrșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari”.

4
1
1
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?