X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Cine este avocatul și cei doi judecători cercetați pentru trafic de influență și corupere pasivă

27 mar. 07:03   Societate
3795 0

Avocatul despre care CNA a anunțat marți, 26 martie, că este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă, este Iurie Podarilov, fost șef al Inspectoratului General de Poliție.

Informația a fost confirmată de surse ale Ziarul de Gardă. ZdG a mai aflat și cine sînt cei doi judecători, cercetați pe aceleași capete de acuzare. Ar fi vorba despre Garri Bivol și Serghei Papuha.

Garri Bivol s-a numărat și printre cei patru judecători birourile cărora au fost percheziționate în noiembrie 2023, în urma acordului eliberat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Plenul CSM a admis cele 4 sesizări ale procurorul general interimar, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală.

În primul caz, unul dintre judecători a fost bănuit de corupere pasivă și trafic de influență. Prin urmare, Consiliul a dat acordul pentru demararea acțiunilor de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor.


Pentru alți doi judecători, care sînt bănuiți de complicitate la trafic de influență și, respectiv, trafic de influență, a fost eliberat acordul pentru aceleași acțiuni de urmărire penală.

Ultimul judecător implicat este bănuit de corupere activă, fiind eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor.

Amintim că CNA a anunțat astăzi că un avocat și doi judecători din capitală sînt cercetați de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție pentru trafic de influență și corupere pasivă. Pe acest caz în Chișinău s-au desfășurat mai multe percheziții, iar ulterior, avocatul și un judecător au fost audiați de către procurorii anticorupție.

Potrivit CNA, în urma investigațiilor, s-a stabilit că, avocatul, reprezentînd interesele unui client, ar fi apelat la un magistrat din capitală pentru a influența un alt judecător, în gestiunea căruia se afla cauza în care era vizat clientul său. Scopul era de a-l determina să adopte o soluție favorabilă în privința acestuia.

În vederea examinării cazului obiectiv și sub toate aspectele, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, dar și acumularea materialului probator pentru cauza penală, au fost autorizate și desfășurate mai multe percheziții.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав