X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice

22 mai. 12:45   Societate
2474 0

Ieri, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară.

În cadrul evenimentului au participat: ministra Sănătății, Ala Nemerenco, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova, Kim Hyung-Tae, administrația și personalul instituției medicale.

Spitalul raional Orhei, una din instituțiile beneficiare, a fost dotat cu o centrală solară cu capacitatea de 74,8 kW, constituită din 136 panouri fotovoltaice. Centrala va acoperi circa 20-24% din consumul total de energie electrică al instituției medicale, economiile anuale fiind estimate la peste 300 de mii de lei. De panouri fotovoltaice au beneficiat și spitalele raionale Căușeni, Edineț, Soroca și Ungheni.


Achiziția a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice în spitalele strategice din Republica Moldova – achiziționarea și instalarea panourilor fotovoltaice”, finanțat de Guvernul Republicii Coreea și implementat de Ambasada Republicii Coreea în Ucraina, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Proiectul, în valoare totală de 500 de mii de dolari, are la bază Memorandumul de Înțelegere semnat între Ministerul Sănătății și Ambasada Republicii Coreea în Ucraina la 21 iulie 2023.

Întru continuitatea relațiilor de colaborare, tot ieri, ministra Sănătății și ambasadorul Republicii Coreea au semnat un nou Memorandum de Înțelegere pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea asistenței medicale de urgență în Republica Moldova”, în sumă de circa 720 de mii de dolari, care prevede dotarea mai multor instituții medico-sanitare publice de nivel raional cu echipamente medicale pentru intervenții laparoscopice. Proiectul urmează a fi implementat pînă la finele anului 2024.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?