X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Cinci școli din țară, închise și astăzi din cauza lipsei curentului electric

28 noi. 2023,, 15:08   Societate
2605 0

Ministerul Educației și Cercetării a prezentat noi informații cu privire derularea procesului de studii în școlile din țară.

Astfel, cinci instituții de învățămînt general nu au activat astăzi, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online.

Instituțiile care în continuare nu activează sînt: Gimnaziul ,,Mitropolit Gurie Grosu” din satul Nimoreni, raionul Ialoveni; Liceul Teoretic din satul Ciumai și Gimnaziul - grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia; Gimnaziul din satul Bugeac și Gimnaziul ,,Serghei Rudenco” din orașul Vulcănești, UTA Găgăuzia. În total, în aceste instituții își fac studiile 829 de copii.

Modul și orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate în comun cu administrația instituțiilor de învățământ.

Printre școlile care continuă să desfășoare lecțiile în regim online se numără: Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din municipiul Cahul; Liceul Teoretic „Ștefan Vodă”, Gimnaziul ,,Dimitrie Cantemir” și Școala Primară ,,Grigore Vieru” din orașul Ștefan Vodă; Liceul Teoretic ,,Vlad Ioviţă" din satul Cocieri, raionul Dubăsari și Liceul Teoretic ,,Semion Baranovski” din satul Copceac, UTA Găgăuzia. În total, 1698 de copii au participat online la procesul educațional.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?