Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Chișinăul acuză Tiraspolul de fals

2 dec. 2022,, 12:00   Societate
3359 0

Pe 1 decembrie, la Bender, a avut loc o nouă ședință a Comisiei Unificate de Control. Reprezentanții Chișinăului spun că s-a discutat despre posturile ilegale din regiunea transnistreană, precum și despre o pretinsă răpire a unui bărbat din Bender.

„Au fost reluate discuțiile privind luarea unei decizii clare asupra problemei. Delegația Republicii Moldova a formulat propuneri concludente pentru proiectul deciziei care să asigure retragerea tuturor posturilor ilegale și personalului înarmat instalat abuziv”, se arată în declarația Comisiei.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre o pretinsă răpire a unui bărbat din Bender.

„A fost abordată distribuirea unor informații vădit false în presa din stînga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender”, menționează Comisia. Cea din urmă mai adaugă că „delegația Republicii Moldova a deconspirat intențiile propagandistice și de dezinformare ale exponenților Tiraspolului care au scopul de a distrage atenția de la soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate”.

De menționat că pe 24 noiembrie, presa din regiunea transnistreană a scris că poliția de pe malul drept „a reținut și scos ilegal din regiunea transnistreană un locuitor din Bender”.

0
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?