X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Chișinăuenii au văzut sateliții Starlink a lui Elon Musk

15 ian. 18:15   Societate
7347 0

Apariție spectaculoasă pe cerul Republicii Moldova. Mai multe lumini așezate în linie dreapta se mișcau ordonat și erau vizibile cu ochiul liber. Un fenomen bizar i-a lăsat cu gură căscată pe copiii care erau la săniuș la ora 18:17.

Imaginile cu fenomenul inedit au fost surprinse de către locuitorii din sectorul Ciocana. Mai multe „stele” așezate în linie dreapta luminau pe cer deasupra orașului Chișinău, care se presupun a fi „sateliții Starlink a lui Elon Musk”, transmite protv.

Aceștia se mișcau ordonat și erau vizibile cu ochiul liber, fapt care i-a intrigat pe unii să le filmeze cu telefoanele. Șeful Observator Astronomic, Vitalie Chistol, a spus că nu a văzut un astfel de fenomen, însă se va documenta și va reveni cu detalii.

Sateliții au scopul de a îmbunătăți calitatea legăturii de internet la nivel mondial. În formă finală, ei vor alcătui o rețea ce va acoperi întreagă suprafață a Pămîntului, la o înălțime de peste 500 de km.

Deocamdată, proiectul este în faza de testare. Micii sateliți Starlink, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipați cu un panou solar, sînt fabricați, lansați și operați de SpaceX.


După ce sînt eliberați in spațiu, ei urcă ușor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de pînă la patru luni, pînă cînd ating orbită lor operațională aflată la 550 kilometri altitudine1
1
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?