Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Cheptonar: Cu siguranță noi trebuie să avem minim două radare în țară

28 feb. 08:15   Societate
1719 3

Republica Moldova are nevoie de mai multe radare a declarat deputatul PAS, Andrian Cheptonar, la emisiunea Rezoomat de la RLive TV. Potrivit lui, radarul procurat recent nu este suficient pentru asigurarea securității țării.

„Specificația acestui radar nu are o rază de acoperire pentru întreg teritoriul Republicii Moldova. În general și ucraineni au foarte multe radare de acest tip, ele sînt mobile ca să poată evita distrugerea lor. Cu siguranță noi trebuie să avem minim două (radare) din această configurație. Aceste radare se procură pentru a proteja țara în caz de în caz că este atacată. Altfel, ele ar fi radare staționare și toată lume să știe unde sînt ”, a declarat Cheptonar.

Precizăm că, armata Moldovei are circa 20 de radare, dar toate sînt vechi, a spus ministrul Apărării Anatolie Nosatîi într-un interviu acordat pentru Europa Liberă. Funcționarul a precizat că un nou sistem va ajunge în țara noastră abia în 2025.

Actualmente, țara noastră are un singur radar care ar trebui să identifice pericolele aeriene, procurat de la francezi, cu bani din bugetul de stat. Acesta, însă, nu poate identifica dronele de tip Shahed.

0
5
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?