COVID-19 în MOLDOVA

Cetățenii Moldovei din Rusia pot înregistra la domiciliul lor cetățeni străini

Cetățenii Moldovei din Rusia pot înregistra la domiciliul lor cetățeni străini

Străinii care dețin proprietăți imobiliare în Rusia, pot acționa în calitate de gazdă și să înregistreze la ei acasă cetățeni străini. Legea corespunzătoare a fost publicată pe site-ul oficial al informațiilor juridice.

Acum, proprietarul de locuințe, care nu are pașaport rusesc, este obligat în termen de șapte zile lucrătoare să anunțe organul de evidență migrațională de faptul că la el acasă locuiește un cetățean străin. Cererea poate fi depusă atît direct, adresîndu-vă la MFC, cît și prin intermediul portalului de servicii publice.

Totodată, participanții la programul de stat de acordare a asistențe la mutarea benevolă în Federația Rusă a compatrioților care locuiesc în străinătate și a membrilor familiilor lor, au fost eliberați de obligația de a se înregistra la locul de ședere, în termen de 30 de zile, transmite lenta.ru.


În cazul în care proprietatea, unde intenționează să locuiască străinul, aparține unui cetățean al Rusiei, cu domiciliu peste hotare, unui alt străin sau unei persoane juridice străine, acesta este obligat personal să informeze autoritatea de evidență a migrației despre sosirea sa. În acest caz, este nevoie, de asemenea, de acordul întărit notarial al părții gazdă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load