Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial

5 dec. 2022,, 10:15   Societate
3111 0

Cercetașii moldoveni au transmis Ambasadei Rusiei în Moldova o relicvă din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei - un medalion al morții descoperit în timpul operațiunilor de căutare în apropierea satului Coșnița raionul Dubăsari.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful detașamentului de căutare "August", Alexei Petrovici, menționînd că relicva a fost transmisă pe 3 decembrie, de Ziua Soldatului Necunoscut.

Potrivit acestuia, cu mare greutate, în condiții de laborator, a fost posibilă extragerea informațiilor dintr-o inserție pe jumătate putrezită. Medalionul a aparținut soldatului Armatei Roșii, Feodor Pavlovici Șkumat, născut în 1919, originar din Stavropol, care a dispărut în iunie 1941. Familia a primit ultima scrisoare de la Feodor cu puțin timp înainte de începerea războiului, din Izmail. Și tocmai peste 81 de ani, soldatul Armatei Roșii Șkumat a ieșit din necunoscut. Medalionul a fost transmis pentru înmînarea ulterioară rudelor eroului decedat care locuiesc în Stavropol.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?