X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ceea ce nu știți despre vaccinul Gardasil. Partea a doua

10 ian. 2018,, 13:52   Societate
29109 2

Vladislav Bordeianu

Liceele din Chișinău refuză să participe la vaccinarea fetelor împotriva Papilomavirusului uman (HPV) cu dubiosul vaccin Gardasil.

Program de sterilizare?

Unul dintre fondatorii Centrului Național de Vaccinare (National Vaccine Information Center (NVIC), Barbara Loe Fisher (SUA), într-un interviu video, a menționat că grupurile de lucru ale NVIC și cele private pentru siguranța vaccinurilor au comparat efectele secundare ale „Gardasil”-ului cu cele ale unui alt vaccin – împotriva meningitei. În primul caz, numărul chemărilor ambulanței a fost de trei ori mai mare (circa 5 mii de apeluri), decît în cel de-al doilea caz, numărul efectelor adverse fiind de 30 de ori mai mare.

Însă producătorul vaccinului, Compania Merck & Co (produsele acesteia sînt comercializate în întreaga lume cu marca Merck Sharp & Dohme, iar în Europa – cu marca MSD Sharp & Dohme), Agenția pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (Food and Drug Administration – FDA) a SUA și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC) au pus la îndoială datele studiului, declarînd că odată cu studierea în timp a datelor, devine clar că vaccinul Gardasil rămîne sigur și eficient, iar beneficiile de pe urma acestuia sînt mai mari decît riscurile. Iar astfel de efecte adverse grave după vaccinare precum: convulsiile, paraliziile, artrita reumatoidă, lupusul eritematos sistemic, infarctul, tromboemboliile, accidente vasculare cerebrale și decesele sînt doar coincidențe.

„Acest vaccin a fost lansat pe piață și certificat de FDA în anul 2006, provocînd o mulțime de complicații severe, spune Barbara Loe Fisher. În vara anului 2009, numai dintre cazurile raportate au fost înregistrate 15 mii de complicații severe, 48 de decese. Dar sînt înregistrate doar de la 1% pînă la 10% dintre toate cazurile de complicații severe postvaccinare. Aceasta înseamnă că, în realitate, complicațiile după vaccinarea fetelor cu Gardasil nu sînt 15 mii, ci 1,5 milioane, pe care nimeni nu le-a numărat niciodată. De ce există o astfel de diferență în cifre? Deoarece mulți medici sînt nevoiți să considere aceste reacții adverse, adresările la urgență și decesele drept coincidențe cu alți factori posibili. În plus, vaccinul Gardasil nu a fost testat corespunzător, pentru a demonstra că este sigur: Compania Merck & Co a studiat acest vaccin doar pe eșantionul de o mie de fete sub 16 ani".


Medicul american Scott Vitaker într-un material video publicat de infowars.com, a numit vaccinarea împotriva Papilomavirusului uman – program de sterilizare. „De mult timp s-a dovedit deja că organismul înlătură acest virus de sine stătător. Chiar și o astfel de organizație de stat precum FDA a recunoscut acest lucru. HPV provoacă moartea a aproximativ 3 mii de persoane pe an (în SUA), dar aceste persoane dobîndiseră deja imunodeficiență. Multe varietăți de Papilomavirus uman ne însoțesc pretutindeni. Îl întîlnim chiar și atunci cînd apucăm mînerul ușii. Vaccinul Gardasil conține însă componente împotriva a doar cîteva tulpini ale acestui virus, din circa 350 de tipuri. Chiar și în instrucțiunile pentru vaccin este indicat că acesta nu protejează împotriva bolii”, a subliniat Scott Whitaker.

Medicii, despre efectele secundare ale „Gardasil”-ului

Pe site-ul medi.ru (toate detaliile despre medicamente pentru profesioniștii din domeniul sănătății), la capitolul "Gardasil – instrucțiunea oficială de utilizare" sînt enumerate efectele adverse:

Următoarele reacții nedorite în urma administrării vaccinului au fost depistate la persoanele cărora le-a fost administrat Gardasil, în 1% dintre cazuri și mai des decît la cei cărora li s-a injectat placebo:

Foarte frecvent (>1/10); frecvent (≥1/100, <1/10); nu prea frecvent (≥1/1 000, <1/100); rar (≥1/10 000, <1/1 000); foarte rar (<1/10 000)

- Tulburări musculo-scheletice și leziuni ale țesutului conjunctiv.

Adesea: dureri la nivelul extremităților.

- Reacții generale și reacții în locul injectării.


Frecvent: pirexie


- Următoarele reacții adverse locale au apărut la grupul de pacienți cărora le-a fost administrat Gardasil, comparativ cu orice preparate care conțin sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu sau comparativ cu grupul căruia i-a fost administrată soluția placebo:

Foarte frecvent: roșeață, durere și edem.

Frecvent: prurit, hematom.

Majoritatea reacțiilor locale au fost catalogate ca nivel de gravitate drept ușoare.

În plus, bronhospasmele ca efecte secundare grave au fost foarte rare.

În timpul utilizării postproducție a vaccinului Gardasil, au existat cîteva raportări spontane de reacții adverse nedorite. Deoarece comunicările despre aceste reacții au venit din propria voință a populației, nu este posibil să fie estimată veridic frecvența acestora sau să fie stabilită relația de cauzalitate ca urmare a utilizării vaccinului. Oamenii au acuzat:

- afecțiuni hematologice și ale sistemului limfatic: limfadenopatie, purpură idiopatică;

- tulburări ale sistemului nervos: amețeli, poliradiculoneurite idiopatice primare acute, cefalee, sindromul Guillain-Barre, encefalomielită diseminată acută, sincopă, uneori însoțită de convulsii tonico-clonice;

- afecțiuni gastro-intestinale: greață, vărsături;

- leziuni musculo-scheletice: artralgie, mialgie;

- reacții adverse comune: astenie, oboseală, frisoane, disconfort;

- tulburări ale sistemului imunitar: reacții de hipersensibilitate, inclusiv anafilactice/ anafilactoide, bronhospasm și urticarie.

OMS neagă totul

Pe site-ul fostului Centru Național de Sănătate Publică cnsp.md a fost publicat documentul OMS – HPV („Vaccinuri împotriva Papilomavirusului uman: document privind poziția OMS, mai 2017”), în care, la capitolul despre reacțiile nedorite ale organismului, se spune:

„Deși fișele medicale ale bolii au relevat o serie de afecțiuni cronice noi, la persoanele aflate sub observație după vaccinare, inclusiv boli autoimune, studiul bine organizat și de popularizare referitor la supravegherea siguranței postautorizare a arătat absența unei legături între vaccinul HPV și astfel de stări. Datele confirmă faptul că vaccinul HPV nu sporește riscul apariției sindromului Guillain-Barre.

În urma revizuirii totalității datelor supravegherii postautorizare pentru siguranță, timp de mai mult de patru ani de utilizare planificată a vaccinului bivalent, nu au fost depistate legități și/sau potențiale tendințe legate de bolile imune după vaccinare, iar cazurile înregistrate de paralizie Bell și cele confirmate cu sindromul Guillain-Barre erau în proporția așteptată în rîndul populației obișnuite. Au fost exprimate îngrijorări cu privire la distrofia reflexă simpatică (CRRS) și sindromul tahicardiei posturale ortostatice (POTS) după vaccinarea cu HPV. În ciuda dificultăților cu diagnosticul în cazul ambelor afecțiuni, pre- și post-autorizare a datelor, nu au fost oferite dovezi că aceste sindroame sînt direct legate de vaccinurile HPV”.

Anume din această cauză, statisticile privind vaccinarea împotriva HPV sînt excelente. Cu toate acestea, healthimpactnews.com scrie că, conform informațiilor din baza de date a OMS VigiAccess, la data de 11 decembrie 2017, au fost trimise 81.340 de note informative referitoare la reacțiile adverse în urma administrării „Gardasil”-ului. Dintre acestea: 36.062 de notificări referitoare la probleme cu sistemul nervos; 2241 – boli cardiace (inclusiv 35 de cazuri de stop cardiac); 460 – cu POTS (sindromul tahicardiei posturale ortostatice); circa 3000 – cu convulsii sau epilepsie; 8124 – de cazuri de leșin și 342 – decese.

Cu toate acestea, în comunicatul de presă dat publicității pe 29 noiembrie 2017, Medical College of Georgia at Augusta University, aprobă documentul care indică că siguranța vaccinului e de 100%. Ce-i drept, la sfîrșitul comunicatului de presă apare informația că "cercetarea" a fost finanțată de Compania Merck & Co. Acest lucru explică totul.

De ce producătorului i s-a oferit carte blanche

În anul 2009, elaboratoarea principală a vaccinului, Dr. Diane Harper, la cea de-a IV-a Conferință Internațională Publică despre Vaccinare, a declarat:Gardasil-ul este, în mare măsură, inutil și nu a fost testat complet pe femei cu vîrsta de pînă la 15 ani. Nu există o nevoie atît de mare pentru administrarea acestui vaccin.” Adică cineva a ajutat ca să fie dezvoltate toate acestea. Această declarație a lui Harper a produs efectul exploziei unei bombe. „Dar după un timp, pentru a-și curăța conștiința cu declarațiile importante făcute, ca să poată dormi noaptea, Dr. Harper și-a retras declarațiile, explicînd prin faptul că reporterii au inventat-o. Ce? Producătorii de vaccinuri sau o altă forță, se pare că au convins-o să-și modifice istoria sau ea e schizofrenică”, a scris Ethan Huff de la naturalnews.com.

Se pare că, potrivit site-ului healthimpactnews.com, Guvernul SUA se află într-un conflict enorm de interese, deoarece primește venituri din vînzările de vaccinuri, în special, de pe urma Gardasil-ului. Institutul Național de Sănătate are patente pentru vaccinuri, inclusiv pentru Gardasil, redevențele fiindu-i plătite din vînzarea vaccinurilor. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC), în ale cărui funcții intră asigurarea siguranței vaccinurilor, este, de asemenea, cel mai mare cumpărător de vaccinuri, care cheltuie în aceste scopuri circa 4 miliarde de dolari pe an.

Din anul 2002 pînă în 2009, CDC a fost condus de Julie Gerberding (la acel moment FDA a aprobat vaccinul Gardasil al Companiei Merck & Co). După ce a preluat funcția, ea a reformat complet structura organizatorică a Centrului și mulți oameni de știință au plecat din cadrul acestuia. Unii au susținut că toate înlocuirile făcute de doamna Gerberding au fost legate de industria vaccinurilor.

După ce a demisionat de la CDC, ea a preluat funcția de președinte al Departamentului vaccinuri al Companiei Merck & Co (cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de dolari) – cel mai mare furnizor de vaccinuri recomandate de CDC. În prezent, Julie Gerberding este vicepreședinte executiv al gigantului farmaceutic Merck & Co. În anul 2015 ea și-a vîndut cele 38.368 de acțiuni ale acestei companii contra sumei de 2,3 milioane de dolari, totodată, ea mai deține încă 31.985 de acțiuni, evaluate la aproape 2 milioane de dolari.

Nu doar business

Există cîteva fapte foarte interesante legate de răspîndirea pe scară largă a vaccinului Gardasil, care nu sînt cunoscute sau despre care nu se știe, practic, mai nimic în Moldova. Se pare că în anii 1942-1944 Serviciul pentru deservirea cercetărilor militare (WRS), care a fost implicat în cercetarea armelor biologice, a fost condus (tot timpul de la existența sa) de președintele Companiei Farmaceutice Merck & Co, George Merck.

Cel mai probabil, cucerirea lumii cu vaccinurile împotriva HPV nu este legată numai de business. Există o opinie conform căreia putem vorbi despre obiective mai globale: ca reducerea populației Pămîntului, prin introducerea unor vaccinări obligatorii.

De exemplu, Fundația Rockefeller, care se ocupă de schimbarea vieții unui număr mare de grupuri sărace și vulnerabile ale populației, a livrat vaccinul împotriva tetanosului în Nicaragua, Mexic și Filipine, la începutul anilor 1990. OMS (!) a supravegheat această campanie de vaccinare. Însă Organizația romano-catolică Comite Pro Vida din Mexico City a dat o fiolă cu vaccin la analiză. Acesta conținea: gonadotropină corionică umană (HCG), care protejează oamenii de o boală ce rezultă din infectarea plăgii cu cuie ruginite sau alte contacte cu anumite bacterii din sol. HCG este, de asemenea, un hormon natural necesar pentru menținerea unei sarcini. Combinarea HGG din vaccinul cu agentul patogen al tetanicului a stimulat formarea de anticorpi față de acesta din urmă, făcînd ca femeia să fie incapabilă să ducă sarcina la bun sfîrșit și care provocă avort spontan. Un astfel de vaccin a fost distribuit în trei țări (se pare, pentru a reduce populația).

Se știe că în anii 1930 Fundația Rockefeller a finanțat cercetările privind eugenia naziștilor germani (pentru purificarea rasei ariene), chiar și după ce s-a aflat despre amenințarea la adresa vieții evreilor germani. Federația Internațională pentru Planificarea Familiei, fără ezitare, promovează eugenia, sterilizarea populației, scăderea natalității pe Planetă, promiscuitatea sexuală a copiilor de la vîrsta de zece ani.

Bill Gates, cel mai mare sponsor al GAVI, care a oferit în dar Moldovei vaccinul Gardasil, a declarat la conferința închisă TED2010 (desfășurată în California în anul 2010): „Mai întîi, vom obține populația. Astăzi există 6,8 miliarde de oameni în lume. Acest număr va crește pînă la aproximativ 9 miliarde. Dacă vom realiza cu adevărat lucrul la scară largă cu noile vaccinuri, cu serviciile din domeniul sănătății, cu cele din domeniul de reproducere, vom reduce populația, probabil, cu 10-15%.”

Oare au nevoie fetele din Moldova să participe la acest program dubios? Responsabilitatea trebuie să și-o asume părinții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?