Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

CEC: Peste 160 mii de alegători exercitat dreptul la vot pînă la ora 13.00

19 noi. 2023,, 14:20   Societate
2375 0

Pînă la ora 13.00 și-au exercitat dreptul la vot circa 160 mii de alegători sau circa 19 % din numărul cetățenilor cu drept de vot incluși în listele electorale.

Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Corjova din raionul Dubăsari unde, pînă la această oră, se atestă o rată de peste 41 la sută. Localitatea cu cea mai slabă prezență la vot se dovedește a fi Salcia din raionul Taraclia, unde s-au prezentat la urne doar 2,5 % dintre alegători.

În total, în cele 8 localități din componența municipiului Chișinău și-au exercitat dreptul la vot, pînă la ora 13.00, circa 16 % dintre alegători. Cei mai activi sînt votanții din or. Vadul lui Vodă, unde au votat circa 25 la sută. La polul opus, se află com. Bubuieci, unde au votat puțin peste 13 % dintre alegători.

În mun. Bălți avem înregistrată o participare la votare de circa 12% . În mun. Comrat din UTA Găgăuzia – peste 18 %.

Alegerile vor fi declarate valabile, dacă la ele participă cel puțin de 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Din informațiile de la această oră, menționăm că în 178 de localități această rată de participare a fost atinsă.


Pentru buna desfășurare a scrutinului de astăzi, angajații Inspectoratului General al Poliției sînt antrenați în asigurarea ordinii și securității publice. Din informațiile operative prezentate pînă la această oră, am fost informați că s-au înregistrat 23 de cazuri de încălcări sau incidente. Dintre acestea:

- 7 cazuri țin de agitația electorală interzisă,

- 5 cazuri de transportare organizată a alegătorilor,

- 2 situații de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor,

- 3 cazuri de fotografiere a buletinului de vot,

- 6 cazuri privind încălcări ale procesului electoral.

În acest context, Comisia Electorală Centrală atrage atenția, în mod repetat, despre necesitatea respectării normelor legale în parte ce ține de agitația electorală, care este strict interzisă pe parcursul zilei de astăzi, în ziua alegerilor

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?