X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ceban: Moldovagaz cere ANRE să investigheze posibile manipulări ale pieței comise de „Nordgaz Furnizare”

5 dec. 2023,, 08:45   Societate
3612 0

S.A. „Moldovagaz” a înaintat o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliul Concurenței (CC) în vederea investigării unei posibile manipulări a pieței de către Compania SRL „Nordgaz Furnizare”, afiliată grupului ȘOR, care promitea gaze la un tarif de zece lei.

Potrivit lui Vadim Ceban, acțiunea a fost o tentativă de a manipula piața prin falsuri. Mai mult decît atît, potrivit șefului de la „Moldovagaz”, nu a fost recepționată nicio cerere de schimbare a furnizorului în UTA Găgăuzia.

Declarațiile au fost făcute de Vadim Ceban, în platoul emisiunii ÎN CONTEXT de la Moldova 1.

”La moment nu sunt cereri depuse în vederea schimbării furnizorului. Ceea ce ține de nemijlocit de adresarea noastră la ANRE și CC în vederea investigării unei posibile manipulări a pieței. Noi am depus această adresare și o vom completa, având în vedere și ultimele fapte care au fost expuse în spațiul public. Și la bază stă doar un simplu motiv: sunt lansate în spațiul public și în mass-media anumite declarații, anumite anunțuri, care într-un moment dat îi determină pe consumatori să-și schimbe într-un fel atitudinea. Și, respectiv, influențarea consumatorilor de a schimba furnizorul având la bază unele informații false și care nu sunt corecte. De aceea, sunt reglementări și la nivel de Legea cu privire la gazele naturale, sunt reglementările Uniunii Europene, care permit, în opinia noastră, autorităților să investigheze aceste cazuri și, respectiv, să ia măsurile de rigoare”, a declarat Ceban.

3
0
0
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?