Ce loc ocupă Republica Moldova în Clasamentul inovației pentru anul 2018

Ce loc ocupă Republica Moldova în Clasamentul inovației pentru anul 2018

Republica Moldova a urcat 6 poziții în Clasamentul inovației pentru anul 2018 și ocupă locul 48 din 126 de state monitorizate.


Potrivit Clasamentului, în anul 2018, la sub-indicele „serviciile de export TIC” țara noastră s-a clasat pe locul 17, la sub-indicele „serviciile de import TIC” a ocupat locul 22, iar la sub-indicele „accesul la infrastructură TIC” s-a poziționat pe locul 37.


Un nou indicator care măsoară numărul de aplicații mobile create într-o țară a fost introdus în Clasament, Republica Moldova ocupînd locul 9 într-un top de 15 economii inovative.


Aceste evoluții vizează măsurarea rezultatelor creative inovatoare produse într-o țară. Aplicațiile oferă o perspectivă asupra modului în care inovația, producția și comerțul cu produse și servicii digitalizate sînt în continuă evoluție.


Se remarcă evoluții pozitive și la alți indicatori: inițierea unei afaceri (locul 20), cheltuieli pentru educație (locul 13), crearea de cunoștințe (locul 16). Clasamentul inovației este realizat de către Universitatea americană Cornell, școala de management franceză Insead şi Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load