Transnistria stiri: 1363
Eurovision stiri: 499

Care alte sate noi din Moldova vor fi gazificate în totalitate

21 noi. 2023,, 15:00   Societate
4046 0

Lucrările de construcție a gazoductului interrural de presiune înaltă „Strășeni-Vorniceni” au fost finalizate cu succes, iar obiectul este deja pus în funcțiune.

După cum a anunțat compania Moldovagaz, acest fapt va asigura pe deplin consumul de gaze naturale în satele Pănășești, Tătărești, Gălești, Bucovăț, Căpriana, Vorniceni si Lozova din raionul Strășeni. Luînd în considerare creșterea numărului de doritori de a se racorda la rețeaua de distribuție a gazelor, gazoductul existent „Strășeni-Vorniceni-Lozova” cu diametrul de 110 milimetri a putut acoperi doar consumul curent în aceste localități, însă nu permitea conectarea de consumatori noi.

În acest sens, în anul 2021 s-a decis construirea a încă unei porțiuni a conductei de gaze (looping) cu o lungime totală de peste 11,6 kilometri, și un diametru de la 200 pînă la 225 de milimetri, în funcție de secțiune.

Punerea în funcțiune a gazoductului nou va permite racordarea a circa 3 800 de consumatori noi (gospodării) la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, asigurînd 100% din consumul de gaze în aceste sate cu volumele necesare.

6
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?