COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6766

Carabinierul care ar fi ucis un tînăr la Elizaveta, eliberat la miez de noapte

22 iul. 10:37   Societate
1911 0

Vitalie Tataru, cel care a împușcat mortal un tînăr din Elizaveta, a fost eliberat la miez de noapte.

La ora 23:55, acesta a fost scos cu un microbuz din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți, transmite Noi.md cu referire la Nordnews.md.

Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție pentru a asigura securitatea lui Tataru. Potrivit unor informații, acesta a trecut în arest la domiciliu.

Serviciul de presă al penitenciarelor a refuzat să confirme sau să infirme eliberarea lui Tataru, motivînd că sînt date cu caracter personal. Am sunat și la Inspectoratul de Poliție Bălți. Ofițerul de presă, Svetlana Talpă, a declarat că polițiștii au asigurat protecția unei persoane, conform unei decizii judecătorești.

„În legătură cu executarea încheierii, emise la data de 21 iulie, de către Judecătoria municipiului Bălți, a fost dispusă măsura de protecție a unei persoane și a pazei locuinței sale”, a spus Talpă.


Igor Dorfman, avocatul lui Vitalie Tataru, o face pe niznaiul. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu se află în oraș și că abia urmează să se întîlnească cu clientul său.

Mama lui Simion Botnari, ucis în iarna anului 2020, nu a putut vorbi cu presa. Aceasta doar a declarat că este la curent cu eliberarea lui Tataru.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict iscat între mai multe persoane.

Pe 17 decembrie anul trecut, Judecătoria Bălți l-a recunoscut pe Vitalie Tataru drept vinovat de omor și l-a condamnat la 17 ani de închisoare.

Din cauza unei greșeli de procedură, judecătorii de la Curtea de Apel Bălți au trimis dosarul la rejudecare în prima instanță.Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽