COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Carabinierii italieni vor susține carabinierii din Republica Moldova

30 noi. 2021,, 09:45   Societate
1147 0

În perioada 24-27 noiembrie 2021, delegația Inspectoratului General de Carabinieri, condusă de Comandantul general, colonel Ștefan Pavlov, a efectuat o vizită de lucru în cadrul Armei dei Carabinieri din Italia.

În cadrul vizitei colonelul Ștefan Pavlov, a avut o întrevedere bilaterală cu Generalul de corp de armată, Teo Luzi, Comandant general al Armei dei Carabinieri din Italia. Oficialii au efectuat o retrospectivă a activităților comune desfășurate între Carabinierii moldoveni și cei italieni și au setat prioritățile de cooperare pentru perioada imediat următoare, precum și perspectivele de cooperare pe termen lung, transmite Noi.md cu referire la punctul.md.

Generalul italian a apreciat dialogul constructiv stabilit între instituțiile cu același nume, menționînd în special instruirile efectivului IGC in cadrul centrelor de instruire din Italia. De asemenea comandantul general a reiterat poziția Italiei de a susține IGC în cadrul procesului de aderare în calitate de observator la FIEP și EUROGENDFOR.

Totodată, delegația IGC a vizitat mai multe subdiviziuni ale Armei dei Carabinieri din Italia, unde s-au familiarizat cu organizarea și dotarea subdiviziunilor operaționale, de suport, precum și a centrelor de instruire.

Cooperarea bilaterală moldo-italiană are o importanță majoră în procesul de profesionalizare IGC, iar transferul de bune practici și experiențe va contribui esențial la alinierea carabinierilor din Republica Moldova la standardele UE.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X