X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Cadastrul funciar va fi accesibil tuturor

8 apr. 10:30   Societate
23241 0

Pentru o mai bună organizare, actualizare, accesibilitate și transparență a datelor despre terenuri, Cadastrul funciar va fi ținut într-un sistem informațional automatizat. Conceptul sistemului a fost discutat în cadrul Consiliului de Coordonare, la MAIA.

Actualmente, Cadastrul funciar este gestionat de autoritățile publice locale pe suport de hîrtie, cuprinzînd un ansamblu de date și documente despre regimul juridic al terenurilor, despre atribuirea lor deţinătorilor de terenuri, despre parametrii cantitativi şi calitativi, precum și despre valoarea lor economică. Procesul de aprobare a cadastrului se făcea anual, printr-o hotărîre de Guvern. Totuși, sistemul s-a dovedit a fi ineficient.

Din acest motiv, noul Cod funciar prevede că gestionarea Cadastrului funciar se va realiza la nivel local de către autoritățile publice locale, prin intermediul unui sistem informațional, care va conține detalii cantitative și calitative despre terenurile din țară.

Aceste informații vor putea fi accesate atît de autoritățile administrației publice centrală și locale, cît și de instituțiile și cetățenii interesați.

15
0
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?