X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Buzu despre incidentul de la CMC: Dincolo de orice jocuri politice nu înțeleg cine are de cîștigat

14 feb. 07:45   Societate
2324 0

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a comentat la emsiunea Rezoomat de la Rlive TV cazul persoanei cu dizabilități care se tîrăște prin sală în timpul ședinței CMC.

„Eu nu am văzut aceste imagini. Am văzut în spațiul public mai multe declarații parvenite de la mai mulți actori. Cu siguranță fiecare persoană și în special persoanele cu dizabilități noi avem obligația să le asigurăm demnitatea și să le fortificăm autonomia. Faptul că CMC a tărăgănat atît de mult și în continuare tărăgănează anumite decizii critice pentru aceste grupuri extrem de vulnerabile pentru mine rămîne inexplicabil, dincolo de oricare presupuse jocuri politice. Eu nu pot să înțeleg cine are de cîștigat într-o asemenea situație. Nu pot înțelege. Noi vom oferi suportul care reiese din competențele noastre. Ne-am întîlnit cu asistenții personali. ”, a declarat Alexei Buzu.

Amintim că la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) de joi, 8 februarie, persoană cu nevoi speciale a fost adusă la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și lăsată să se tîrască pe podea cît consilierii municipali din Capitală strigau de îi ținea gura.

După un șir de acuzații precum că consilierii PAS au adus tînărul în scaun cu rotile la ședința CMC, Sergiu Bejenari, purtător de cuvînt PAS Chișinău, a explicat situația:

„Inițiativa de a veni cu tînărul în scaun cu rotile la ședința CMC a venit de la persoana care are grijă de acest băiat, nu de la consilierii PAS din CMC. Această doamnă a avut și un discurs la ședința CMC de săptămîna trecută”.


Precizăm că, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că va sesiza misiunile diplomatice despre cazul tînărului cu nevoi speciale adus la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și lăsat să se tîrască pe podea. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, vor fi sesizate și organele de drept.

0
0
1
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?