Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Biserica „Sfîntul Dumitru” din Soroca, restaurată

9 noi. 2023,, 07:45   Societate
1827 0

Cel mai vechi lăcaș din Soroca, biserica „Sfîntul Dumitru” este restaurată concomitent cu biserica „Sfinții Teodori” din Iași.

În cei aproape doi ani, lucrările aproape că au ajuns la sfîrșit. Ieri, cînd a fost sărbătorit hramul bisericii, enoriașii au venit la slujba divină unde s-au rugat pentru sănătate.

Biserica Sfîntul Dumitru din Soroca, monument ocrotit de stat care datează din 1814, este singurul lăcaș care este renovat din fonduri europene. Parohul bisericii susține că datorită proiectului de restaurare, lăcașul va avea imaginea de acum 200 de ani, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„În acest an, pentru noi este o bucurie aparte, întrucît sîntem la finele proiectului transfrontalier care a fost realizat timp de doi ani. Datorita acestei colaborări noi am reușit sa o amenajăm și să facem biserica ca odinioară”, a menționat parohul Nicolae Craveț.

Biserica se află în cartierul Bujărăuca din municipiul Soroca, denumire păstrată de la satul din secolul nouăsprezece care se afla aici. Ca și pe vremuri, ortodocșii de rit vechi din această zonă au sărbătorit hramul.


Costul total al lucrărilor pentru restaurarea celor două biserici din Soroca și Iași ajunge la aproape un milion și 700 de mii de euro, bani alocați de către Uniunea Europeană.

1
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?