Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Beat și cu permis de conducere fals: incident la punctul de control Sculeni

6 oct. 2022,, 22:30   Societate
2066 0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST documentează doi tineri moldoveni, unul dintre ei deținea un permis de conducere falsificat, iar al doilea era în lipsa permisului și mai mult că în stare de ebrietate la volanul mașinii. Incidentele au fost înregistrate în după-amiaza zilei de ieri, 5 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

În jurul orei 12:30, pe direcția ieșire din Moldova s-a apropiat un autoturism, șoferul căruia a declarat că se deplasează spre Germania. Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a luat decizia extinderii verificărilor de specialitate, inclusiv asupra pasagerilor. Ca urmare, la unul dintre pasageri a fost depistat un permis de conducere moldovenesc, care ar fi eliberat în luna aprilie 2020. Cercetarea atentă a documentului în cauză a fost stabilit că este unul falsificat - conținea indici clari de contrafacere. La cele depistate, posesorul - un locuitor al raionului Anenii Noi în vîrstă de 25 de ani, a recunoscut că și-a cumpărat permisul contra sumei de 100 de euro. La Chișinău, printr-un intermediar, și-ar fi perfectat actul la sfîrșitul lui septembrie curent și urma să-l folosească în Germania. Permisul a fost ridicat și va ajunge în laboratorul de expertiză judiciară al IGPF, în dependență de rezultate vor fi luate măsurile ce se impun.

Cel de-al doilea conațional, în vîrstă de 22 de ani, este locuitor al raionului Fălești și acesta s-a prezentat pe sensul de intrare în Moldova la volanul unui autoturism, înmatriculat în România. În cadrul procedurilor de control, angajatul Poliției de Frontieră a constatat că persoana consumase alcool, de la acesta se simțea puternic un miros specific de alcool. În fapt s-a solicitat de a prezenta toate actele pentru mijlocul de transport, inclusiv permisul de conducere și în același timp chemat la fața locului un echipaj al Poliției de Patrulare. Ca rezultat, șoferul nu deținea documentul ce-i permite conducerea autoturismului și gradul de alcool în aerul expirat era de 1,04 mg/L. Șoferul riscă o documentare penală pentru conducere în stare de ebrietate. Din cercetările suplimentare, unul din pasageri era tatăl său - de asemenea în stare de ebrietate și un prieten, care a și preluat conducerea autovehiculului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?