X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Bărbatul care s-a înbolnăvit de virusul West Nile, externat

28 aug. 15:29   Societate
2 ore in urma 581 0

IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” anunță externarea pacientului, în vîrstă de 49 de ani, care a fost tratat pentru infecția cu virusul West Nile, o afecțiune virală transmisă prin înțepătura de țînțar, anunță Noi.md

Potrivit sursei, pacientul a fost internat în secția de Terapie Intensivă a spitalului nostru între 7 și 23 august 2024.

Pe lîngă infecția cu virusul West Nile, pacientul a fost diagnosticat și cu leptospiroză, o altă afecțiune gravă. Cele două infecții au evoluat concomitent, afectînd multiple organe și sisteme ale corpului, inclusiv sistemul nervos, digestiv, renal, osteo-articular și de coagulare.

"Intervenția rapidă și coordonată a echipei noastre medicale, combinată cu un tratament adecvat, a permis gestionarea eficientă a stării pacientului. După aproape două săptămîni de îngrijiri intensive, starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătățit considerabil, iar vineri, 23 august 2024, acesta a fost externat vindecat.Acest caz subliniază riscul pe care îl reprezintă infecția cu virusul West Nile, în special în perioada de activitate intensă a țînțarilor, și necesitatea măsurilor preventive pentru a evita înțepăturile. Infecțiile concomitente pot complica semnificativ evoluția bolii, de aceea, protecția împotriva factorilor de risc este esențială", anunță IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” rămîne angajat să ofere îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate și va continua să monitorizeze atent evoluția bolilor infecțioase la nivel național.


Specialiștii vin cu următoarele recomandări în scopul protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:

- evitarea expunerii la țînțari: purtați haine de culori deschise, cu mîneci lungi, pantaloni și șosete înalte, mai ales seara;

- utilizarea substanțelor care resping țînțarii;

- utilizarea substanțelor insecticide în locuință/în jurul locuinței;

- montarea plaselor antițînțar la geamuri/uși;

- înlăturarea condiţiilor de dezvoltare a țînțarilor (schimbarea regulată a apei folosită pentru adăparea păsărilor, îndepărtarea acumulărilor temporare de apă, gunoiului menajer etc.).

La apariția semnelor specifice acestei infecții, vă îndemnăm să vă adresați la medic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав