X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Baletul Național "Joc" va prezenta spectacolul coregrafic "Nunta"

5 noi. 2023,, 13:15   Societate
2091 0

Frumoasele tradiții și obiceiuri de la nunți și cumetrii, precum: hora, conocăriile, iertarea, cîntece și dansurile tradiționale vor putea fi văzute la spectacolul coregrafic "Nunta" organizat de Baletului Național "Joc". Acesta va fi într-o abordare teatralizată inedită, respectîndu-se, totodată, conceptul inițial al spectacolului montat acum aproape jumătate de secol de maestrul Vladimir Curbet.

"A fi mireasă în acest spectacol este o mare onoare pentru că acest rol a fost interpretat de mai mulți dansatori foarte talentați", spune Evelina Filiuc.

"Noi arătăm tradițiile noastre moldovenești în pași de dans", spune Constantin Iachim, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Florica Forțu lucrează costumiera la "Joc" de aproape jumătate de secol și își amintește cînd a fost montat spectacolul "Nunta". "În 1975, cînd a plecat "Joc"-ul în Australia, "Nunta" a fost așa ca număr nou. Ce a însemnat acest spectacol în istoria "Joc"-ului? Tradiția neamului, frumusețea costumelor, iubire și dragoste!".

"Ceea ce a creat Vladimir Curbet, coregrafii, generațiile anterioare sînt adevărate capodopere", a declarat directorul Ansamblului "Joc", Aliona Baroncea.


"Am lucrat foarte mult la restabilirea și readucerea în scenă a acestui tablou coregrafic, "Nunta", spune coregraful-șef, Andrei Malcoci.

Spectacolul teatralizat "Nunta" va fi prezentat pe 10 și 11 noiembrie la Palatul Feroviarilor.

Mai multe informații despre cultura, tradițiile și personalitățile marcante ale Republicii Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?