Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Avocatul lui Stoianoglo: "Vom contesta în instanță decretul de eliberare din funcție"

26 sep. 2023,, 15:26   Societate
3259 0

Avocatul Vasile Gafton a declarat pentru Noi.md că decretul prezidențial privind eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo va fi contestat în instanța de judecată.

"Împreună cu mai mulți colegi studiem acum textul acestui Decret și putem să vă spunem cu certitudine că sînt acolo mai multe încălcări de ordin administrativ.

Ne vom expune mai tîrziu într-un mod detaliat asupra acestui subiect, dar cu siguranță îl vom contesta în instanța de judecată", a spus Gafton.

Avocatul lui Alexandr Stoianoglo a mai spus că, potrivit legislației în vigoare, decretul poate fi contestat în decurs de 3 zile din ziua emiterii acestuia.

Amintim că astăzi președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat Decretul de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo, în baza hotărîrii CSP din 23 mai 2022.


"Avînd în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul recomandărilor Uniunii Europene de a asigura suplinirea funcției de Procuror General și a obligațiilor Republicii Moldova de a îndeplini condiționalitățile din sistemul justiției", se arată în comunicatul președinției.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general, fiind acuzat de îmbogățire ilicită. În data de 5 octombrie 2021, el a fost reținut chiar la sediul Procuraturii Generale. Stoianoglo pledează nevinovat.

28
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?