X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Avocații pe dosarul lui Platon, amendați

28 feb. 2023,, 14:38   Societate
3302 0

Ieri, 27 februarie, a avut loc o nouă ședință de judecată în cauza penală de învinuire a lui Platon Veaceslav, la care apărătorii inculpatului nu s-au prezentat, în consecință procurorul a solicitat aplicarea amenzii în privința acestora.

Astfel, instanța a decis aplicarea amenzii judiciare în mărime de 2.000 lei fiecărui avocat, transmite Știri.md.

Anterior, din motivul lipsei repetate a apărătorilor la ședințele de judecată, acuzatorul de stat pentru a evita tergiversarea examinării cauzei, a solicitat instanței desemnarea unui apărător din oficiu.

„Instanța a admis demersul și a solicitat desemnarea unui apărător din oficiu, însă prin Decizia din 23 decembrie 2022, Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat a refuzat solicitarea instanței.

În circumstanțele menționate, prin încheierea din 27 februarie 2023, instanța a obligat Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat să asigure inculpatului Veaceslav Platon asistență garantată de stat.


Procuratura Anticorupție califică acțiunile părții apărării ca fiind o încercare de tergiversare intenționată a examinării cauzei și insistă asupra utilizării cu bună credință de către partea apărării a armelor procesuale acordate prin lege”, se arată în comunicatul PA.

4
3
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?