Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avocații lui Pavel Grigorciuc cer eliberarea acestuia de sub arest

7 oct. 2019,, 08:00   Societate
3401 0

După ce la data de 1 octombrie dosarul pe numele lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată de către PCCOCS, avocații activistului cer ca clientul său să fie eliberat de sub arest.

Unul dintre motivele invocate de avocați este înregistrarea lui Grigorciuc în calitatea de candidat la funcția de consilier municipal.

În acest sens 7 octombrie la Curtea de apel Chișinău va avea loc ședința colegiului care va examina demersul avocaților activistului civic Pavel Grigorciuc privind eliberarea acestuia de sub arest.

UNIMEDIA amintește că Grigorciuc a fost pus sub învinuire pentru acte de huliganism, comise la 11 septembrie curent, însoțite de aplicarea violenței și pricinuirea vătămărilor corporale ușoare procurorului Șendrea Nicu, în timp ce ultimul se afla în preajma Curții de Apel Chișinău.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de până la 67.500 lei sau pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.


De menționat că Pavel Grigorciuc este cercetat într-un alt dosar. Acesta este acuzat că l-ar fi lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu.

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital la data de 21 martie cu contuzie cerebrală, după ce Pavel Grigorciuc l-ar fi bătut.

În reacție, activistul susține că a recurs la acest gest după ce democratul l-a insultat.

Dosarul de invinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată la începutul lunii mai curent. Pavel Grigorciuc riscă amendă sau până la 5 ani închisoare pentru huliganism, săvârşit în stare de recidivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?