Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autosolubritate, verificată de polițiști

17 aug. 2019,, 08:21   Societate
1888 0

Două autovehicule ale întreprinderii municipale Autosolubritate din Chișinău au rămas fără plăcuțe de înmatriculare, iar altor patru le-a fost interzisă circulația pe străzile capitalei.

Asta după ce angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au verificat astăzi starea tehnică a automobilelor.

Verificării au fost supuse 28 de autovehicule. În urma controalelor, polițiștii au depistat mai multe încălcări a legislației admise de către şoferi, precum: numere de înmatriculare care nu corespund standartelor (indescifrabile), vehicule reutilate, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie.

Potrivit Poliției capitalei, nici un vehicul ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv „GAZ”. De asemenea, la unele automobile oamenii legii au depistat parbrize fisurate și cauciucuri uzate. Astfel au fost întocmite 12 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 de lei la 600 de lei.

Mecanicului responsabil de autovehicule i-a fost aplicată amendă în mărime de 1500 de lei, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.


Scopul acțiunilor întreprinse de către polițiști este de a responsabiliza şoferii şi administratorii să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?