X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Autoritățile vor putea întocmi documentația cadastrală prin metodă simplificată

4 oct. 2023,, 15:00   Societate
3204 0

Un proiect de lege care vizează facilitarea procesului de delimitare a proprietății publice a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei administrație publică și dezvoltare regională. Membrii Comisiei au aprobat raportul la un PROIECT de modificare a Legii privind delimitarea proprietății publice.

Astfel, pentru unele categorii de terenuri proprietate publică, administrația publică locală va avea posibilitatea de a întocmi documentația cadastrală prin metodă simplificată, ceea ce ar diminua timpul și costurile pentru înregistrarea acestora. De asemenea, modificările operate vin să asigure evitarea executării delimitării repetate asupra bunurilor delimitate anterior, notează noi.md.

Proiectul mai conține prevederi referitoare la clarificarea competențelor organului abilitat cu funcții de elaborare a politicii de stat în domeniul cadastrului și organizării teritoriului, precum și a organului abilitat cu funcții de implementare a politicii de stat în domeniul delimitării bunurilor imobile proprietate publică.

Totodată, proiectul prevede că, în cazul terenurilor și construcțiilor care sînt părți componente ale monumentelor arheologice de importanță națională și care sînt delimitate drept proprietate a unităților administrativ-teritoriale, autoritățile publice vor asigura transmiterea acestora din proprietatea unităților administrativ-teritoriale în proprietatea statului. Transmiterea acestor terenuri/construcții se va putea face dacă, în baza unui studiu pluridisciplinar al specialiștilor în domeniul patrimoniului arheologic, se va demonstra că acestea au o valoare națională, din punct de vedere istoric, urbanistic, estetic, etnografic sau antropologic.

Proiectul de lege, elaborat de Agenția Relații Funciare și Cadastru, va fi propus spre aprobare, în prima lectură, în plenul Parlamentului.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?