Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Audit al Curții de Conturi: Un spațiu dintr-o clădire gestionată de stat, vîndut ilegal

4 feb. 23:32   Societate
2124 0

Un spațiu din clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare 134, din Chișinău, a fost privatizat cu abateri de la lege, constată un audit al Curții de Conturi. Încăperea a fost vîndută mai ieftin decît costul de piață, iar statul a fost prejudiciat cu 345,1 mii lei. Mai mult, legea interzice privatizarea spațiului respectiv.

Spațiul care a fost vîndut are o suprafață de 39 de metri pătrați și se află la etajul doi din imobilul gestionat de Direcția Generală de Administrare a Clădirilor. Tot DGACG a fost cea care a dat accept pentru privatizare, constată auditul realizat de Curtea de Conturi, notează Noi.md cu agora.

Similar, un alt audit extern, atestă că la privatizarea acestor suprafețe s-au ratat venituri în sumă de 345,1 mii lei. Prin urmare, Curtea de Conturi constată că bunul a fost înstrăinat la un preț diminuat comparativ cu prețurile de piață existente la vînzarea unor obiective similare.

CE SPUNE LEGEA. Mai mult, privatizarea a fost făcută și cu abateri de la lege, constată auditul, fiind încălcat articolul 50, aliniatul 3, litera a din Legea 121 din 2007 care stipulează că:

Nu sînt pasibile de privatizare încăperile nelocuibile din clădirile în care sînt amplasate autoritățile publice, întreprinderile, organizații și instituții de stat sau municipale.


Or în această clădire se află sediul central al Întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”.

În concluzie, Curtea de Conturi evidențiază necesitatea acordării unei atenții sporite din partea factorilor decizionali ai Cancelariei de Stat asupra aspectelor deficitare și neconforme identificate, fiind înaintate un șir de recomandări pentru remedierea situației.

1
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?