X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Au încercat să iasă din țară cu peste 55.000 de euro nedeclarați

2 sep. 2022,, 10:15   Societate
3219 0

Funcționarii postului vamal Leușeni și ai postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău, au prevenit două tentative de scoatere ilicită din țară a mijloacelor financiare. Suma acestora depășea 55 de mii de euro.

În primul caz, acționînd în baza informației operative stabilite de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare, vameșii de la Leușeni au depistat în bagajele personale și asupra unui bărbat în vîrstă de 73 ani, cetățean al Italiei, suma de 36.000 de euro, nedeclarată și ascunsă în vederea transportării ilicite.

Bărbatul era în calitate de pasager, într-un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia.

În al doilea caz, vameșii de la Aeroport Internațional Chişinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră au depistat în bagajul unui pasager de la ruta Chişinău - Roma, suma de 19.450 de euro, nedeclarată controlului vamal.

Ambele persoane au comunicat că nu cunoșteau că mijloacele financiare urmau a fi declarate obligatoriu controlului vamal.


În ambele cazuri mijloacele financiare ce depășesc limita permisivă de 10.000 de euro, au fost ridicate şi sînt pasibile confiscării speciale, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?