Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Au fost sau nu judecători la petrecerea "cu ostatici"? Ce spune poliția

7 feb. 2022,, 17:04   Societate
2889 4

Poliția a venit cu detalii noi despre cazul ieșit din comun, care a avut loc la un club de noapte din Chișinău, unde, potrivit unor surse, mai mulți procurori, judecători și angajați ai CNA s-ar fi adunat la o petrecere nocturnă, în plină pandemie, iar ulterior, după venirea oamenilor legii, din petrecăreți s-au transformat în ostatici ai administrației clubului de noapte, care s-a baricadat cu oaspeții. Șeful interimar al Direcției Poliției mun. Chișinău, Marin Garaz, a anunțat că au fost identificate mai multe persoane dintre cele prezente în acea noapte în local, iar 8 deja au fost sancționate.

„Din 135 de persoane, o parte sînt identificate, dintre care deja 8 sînt sancționate, conform articolului 76 prim, Cod Contravențional, pentru că nu aveau certificate. Dintre persoanele care au fost identificate, procurori, judecători sau alte organe, instituții ale statului nu au fost stabilite”, a precizat Marin Garaz, șef interimar al Direcției Poliției mun. Chișinău, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

O petrecere din capitală, din weekend-ul trecut, la care au participat mai multe persoane, printre care s-a vehiculat că ar fi fost și judecători și procurori, a luat o întorsătură neașteptată, după ce polițiștii au venit cu verificări. Administrația clubului de noapte s-ar fi baricadat în interior, iar mai mulți petrecăreți, care au rămas blocați în local, ar fi început să se sufoce, scrie deschide.md.

Ulterior, șeful IGP, Iurie Podarilov, a confirmat informațiile despre petrecerea organizată în clubul de noapte, unde mai multe persoane au fost ținute forțat în interior. Totuși, nu a putut confirma dacă printre petrecăreți au fost procurori, judecători sau ofițeri CNA. „După 3 ore de negocieri cu administrația localului, au acceptat să elibereze peste 100 de persoane. Clienții au fost identificați, dacă nu trebuiau să se afle în izolare. Pentru poliție toți sînt egali în fața legii”, a spus acesta.


Deputatul PAS Radu Marian a comentat cazul. „Peste o sută de judecători, procurori, angajați CNA, au sfidat restricțiile anti-COVID și au chefuit într-un local din Chișinău.

Acești „justițiari” au avut tupeul să încalce flagrant deciziile CNESP în vîrful valului Omicron și să petreacă cu sutele într-un spațiu închis. La ce ne putem aștepta de la acești justițiari în privința respectului pentru alte legi și reguli, dacă în criză pandemică ignoră niște reguli elementare?”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, Procuratura Generală a infirmat zvonurile potrivit cărora, la petrecere ar fi fost prezenți și procurori. „Niciun procuror nu a participat la petrecea „cu ostatici”, a constatat Inspecția procurorilor, care a verificat informațiile apărute în presă. „Au fost ridicate și verificate listele și informațiile deținute de Inspectoratul General al Poliției, iar în rezultatul probelor administrate pe caz, s-a constatat că, printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai Procuraturii”, se menționează într-un comunicat oficial al PG.

Inițial, purtătoarea de cuvînt a CNA, Angela Ciubotaru-Starinschi, deși a ezitat să vină cu o declarație oficială, a scris o postare pe pagina sa de Facebook, în care susținea că ofițerii CNA nu au participat la petrecerea scandaloasă din acest weekend. „Am verificat unde s-au aflat cei 300 și ceva de oameni în noaptea aia sechestrabilă și dacă măcar un ins de-al nostru a fost la petrecere. Spre seară, toată lumea s-a jiurat că picior de ofițer CNA n-a călcat în respectivul local”, a scris Ciubotaru-Starinschi.

Ulterior, Centrul Naţional Anticorupţie a dezmințit oficial informaţiile cu privire la implicarea ofiţerilor CNA la petrecerea din clubul respectiv. Instituția a precizat că „niciun ofiţer al CNA nu s-a aflat în local şi nu are nici o atribuţie la cele întîmplate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?