Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Au fost făcut public rezultatul perchezițiilor în dosarul ”S.A. Mioara”

23 feb. 11:54   Societate
2229 0

Mai multe probe au fost ridicate ieri de ofițerii CNA în urma celor 10 percheziții efectuate în dosarul de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți.

Astfel, în urma acțiunilor de urmărire penală, de la domiciliul bănuitei au fost ridicate 3 telefoane mobile, un server de stocare a informației, un stick de memorie, o mapă cu documente aferente tranzacțiilor, dar și contractele prin care au fost înstrăinate bunurile S.A. Mioara.

Anterior, a fost identificată suma de 1 500 000 de euro, transferată de bănuită, în tranșe mici (sub limita de raportare), pe un cont dintr-o bancă din România. Astăzi, procurorii urmează să decidă asupra arestării preventive a persoanei reținute.

Amintim că CNA sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău și suportul Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (SPCSB) cercetează implicarea unui grup de persoane cu diverse funcții în cadrul S.A. Mioara din mun. Bălți într-o schemă de spălare de bani. Potrivit probelor accumulate, bunurile societății, constituite dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 ha, au fost însușite de un grup de persoane care ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase. Deși faptele de însușire a proprietății statului Republicii Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a CSJ în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a circa 80 de milioane lei, de care urma să beneficieze statul.

La moment, cazul este cercetat sub toate aspectele, urmînd să fie audiate mai multe persoane.3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?