Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Au fost anunțate mai multe măsuri pentru îmbunătățirea domeniului examinării auto

12 feb. 15:00   Societate
2068 0

Astăzi, Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a găzduit un eveniment public în care a anunțat o serie de modificări menite să îmbunătățească procesul de examinare auto în țară.

„Este vorba de un modul nou pe site-ul instituției, prin intermediul căruia vor putea fi depuse online cererile de contestare a rezultatelor examenelor auto. Depunerea contestațiilor va putea fi efectuată nu după trei zile de la examinare, ci după 30 de zile, iar reprezentanții școlilor auto vor fi parte a comisiilor de contestare. La fel, vom include în aceste comisii profesioniști, reprezentanți ai mediului academic care pot da o judecată de valoare în domeniu”, a explicat Mircea Eşanu, directorul ASP.

Agenția Servicii Publice (ASP) va inaugura două noi centre pentru susținerea probei practice (categoria „B”), însoțite de un parc auto recent renovat pentru examinarea practică.

„Agenția Servicii Publice a achiziţionat 12 mașini noi, pentru categoria A şi B, în valoare de 16 milioane de lei (800 mii de euro), iar pe viitor preconizăm şi procurarea de autobuze și camioane noi pentru examinare. Toată tehnica este echipată modern, conform standardelor, pentru a exclude orice tentativă de fraudă”, a spus Eşanu.

Sălile pentru examinările teoretice sînt, de asemenea, echipate cu sisteme antifraudă.


În același cadru, conducerea ASP a anunțat și implementarea unui modul nou pentru eliberarea permiselor de conducere provizorii la toate centrele multifuncționale, fără necesitatea programării.

În ultimii trei ani, Agenția Servicii Publice a investit peste 45 milioane de lei în modernizarea procesului de examinare practică.

4
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?