Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Arsuri grave în încercarea de a aprinde focul: IGSU avertizează cu privire la pericolele utilizării sobelor

31 oct. 2023,, 12:15   Societate
2233 0

Un bărbat a primit arsuri după ce a încercat să facă focul în sobă cu un lichid ușor inflamabil Un bărbat în vîrstă de 36 de ani a suferit combustii, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu un lichid ușor inflamabil.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 30 octombrie 2023 într-o locuință din satul Băcșeni, raionul Nisporeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:45. Potrivit informațiilor înregistrate, bărbatul a primit arsuri de gradul II și III în regiunea feței, membrelor superioare și inferioare în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizînd substanța ușor inflamabilă, transmite Noi.md.

Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior au transportat persoana la spitalul raional. La moment starea acestuia este medie stabilă. Incendiul în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizînd lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sînt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe. În cazuri excepționale, cetățenii sînt îndemnați să apeleze imediat Serviciul de urgență 112.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?