X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Armata Națională a primit asistență din partea Franței

10 noi. 2023,, 13:29   Societate
3434 0

Primul lot de asistență din partea Ministerului Forțelor Armate al Franței pentru Armata Națională a ajuns la Chișinău. Acesta a fost livrat pe cale aeriană, cu o aeronavă din dotarea Forțelor Aeriene Franceze.

Ajutorul conține echipament individual, bunuri logistice, armament ușor de infanterie și muniții, notează Noi.md.

Acesta este primul lot de sprijin din partea Franței în contextul consolidării capacităților de apărare ale Republicii Moldova și modernizării Armatei Naționale.

Asistența vine în rezultatul declarațiilor de sprijin ale președintelui francez, Emmanuel Macron, lansate în cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene, desfășurat la 1 iunie, în Republica Moldova, precum și ca urmare a vizitei ministrului francez al apărării Sébastien Lecornu la Chișinău, în luna septembrie curent.


Moldova și Franța cooperează în domeniul apărării în baza Acordului dintre instituțiile de apărare ale celor două state, semnat la Paris, la 15 iulie 1998. Recent, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi și omologul său francez, Sébastien Lecornu au convenit asupra consolidării parteneriatului, prin semnarea unui document bilateral de intenții.

7
2
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?