COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6638

Anunț important pentru moldovenii cu dublă cetățenie

29 mai. 16:00   Societate
5153 0

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a actualizat reglementările administrative cu privire la normele de eliberare a pașapoartelor străine. Ordinul corespunzător al ministerului a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice de pe internet.

„În cazul în care valabilitatea unui pașaport sau a unui pașaport care conține un suport electronic de stocare a expirat, cetățeanul trebuie să-și reînoiască actul, care va dovedi că acesta este cetățean al Federației Ruse și poate fi prezentat ca act de identitate ", se spune în document.

Cetățenii Federației Ruse care locuiesc în Rusia, pentru a obține un pașaport, au nevoie de: o cerere în duplicat, un document de identitate, informații despre schimbarea numelui de familie, dacă acest lucru a fost făcut de mai multe ori, informații despre munca pe care a prestat-o în ultimii 10 ani, informații despre copiii sub 14 ani, pentru bărbați - carte de identitate militară.

Pașapoartul poate fi emis la MFC sau prin portalul Servicii de stat. Condițiile de emitere, taxele, motivele refuzului și procedura de recurs nu s-au modificat.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽