Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Anul de studii 2022/2023: cînd au loc examenele, vacanțele și practica pentru studenți

19 sep. 2022,, 22:00   Societate
7349 0

Calendarul academic pentru studenții din Moldova diferă de la universitate la universitate, ba chiar mai mult, diferențe pot fi și în funcție de specialitate, anul de studii sau reușita academică. Comun pentru toți studenții este faptul că studiile încep în luna septembrie și că pe parcursul anului au două vacanțe: de iarnă și de Paști.

Deși fiecare universitate își stabilește propriul orar, pentru majoritatea este caracteristică durata semestrului de 15 săptămîni. După acesta, urmează sesiunile de examene, sesiunile de restanţe, perioadele de practică, perioadele de pregătire a tezelor şi vacanţele stabilite în funcţie de sărbători, transmite diez.

În acest articol am adunat orarele academice de la universitățile de stat din țară. Acestea vă vor ajuta să înțelegeți în ce perioade urmează să aveți examene, vacanțe sau stagii de practică.

Universitatea de Stat din Moldova


Studenții de la programele de masterat pot vedea orarul academic aici.

Academia de Studii Economice a Moldovei

Studenții de la programele cu frecvență redusă pot vedea orarul academic aici.

Universitatea Tehnică a Moldovei

Universitatea Tehnică a Moldovei încă nu a făcut public orarul academic general pentru anul curent de învățămînt. Pînă apare orarul nou, vă sfătuim să-l vedeți pe cel de anul trecut.

Totodată, e de menționat că pe paginile unor facultăți de la UTM a fost deja plasat orarul academic individual pentru facultate. Așa că vă sugerăm se le consultați.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

* Fă clic pe calendarul care te interesează pentru a vedea rezultatul

Calendar academic pentru ciclul I (frecvență la zi)

Calendarul academic pentru ciclul I (frecvență redusă)

Calendar academic pentru ciclul II (90 de credite)

Calendarul academic pentru ciclul II (120 de credite)

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

USMF încă nu a făcut public orarul academic general pentru anul curent de învățămînt. Pînă apare orarul nou, vă sfătuim să-l vedeți pe cel de anul trecut.

Totodată, pentru a avea mai multă claritate, puteți consulta orarele specialităților pentru acest an, care sînt deja publice (pentru aceasta este necesar să selectați facultatea care vă interesează, ulterior la categoria „studenți” veți găsi butonul „orar”).

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a făcut public deocamdată calendarul academic pentru două facultăți: „Arta Muzicală” și „Arta Teatrală, Coregrafică și Multimedia”.

Urmează să fie publicat și calendarul academic pentru „Arte Plastice, Decorative și Design”. Toate detaliile despre calendarele academice și orare le puteți accesa pe acest link.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Studenții de la programele cu frecvență redusă pot vedea orarul academic aici.

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport nu a prezentat calendarul academic pentru acest an. Din păcate, nu am reușit să găsim pe site-ul instituției un calendar academic nici pentru anul trecut. Ținem să menționăm că în data de 24 august, Senatul universității a decis să restructurarea facultăților. La momentul de față există trei facultăți în cadrul instituției: Facultatea Educației Fizică și Sport, Facultatea Kinetoterapie, Facultatea Științe ale Securității. Noutățile universității pot fi urmărite pe acest site.

Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” nu a publicat calendarul academic pentru acest an. Urmăriți pe acest site actualizări de la instituție.

Academia de Poliție „Ștefan cel Marenu a publicat calendarul academic pentru acest an, pînă atunci vă sugerăm să consultați calendarul academic de anul trecut.

Dacă ești elev(ă), ci nu student(ă) în Moldova, îți sugerăm să vezi structura anului școlar 2022/2023.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?