Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Angajații Serviciului Vamal din Moldova participă la un forum important

7 dec. 2022,, 16:15   Societate
1680 0

Ofițerii Secției echipe mobile din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, în perioada 06 – 07 decembrie curent, desfășoară o vizită de studiu în orașul Tirana, Albania.

În cadrul vizitei, ofițerii participă la reuniunea regională a reprezentanților administrațiilor vamale și de frontieră din Europa de Sud-Est, eveniment organizat de către Oficiul Sud-Est şi Est European pentru controlul armelor mici și ușoare (SEESAC). Vizita a fost desfășurată în scopul consolidării capacităților participanților în domeniul prevenirii, depistării și combaterii traficului ilicit de armament și muniții din regiunea balcanică.

Evenimentul este organizat în contextul războiului din țara vecină Ucraina, fapt ce ar putea spori probabilitatea traficării de arme și muniții.

Este de menționat că, Republica Moldova s-a angajat plenar în fortificarea sistemelor naționale de control a transferului de arme în conformitate cu standardele și normele Uniunii Europene, astfel, asemenea evenimente au drept scop sporirea capacităților funcționarilor vamali în domeniul respectiv și nu în ultimul rînd preluarea celor mai bune practici în domeniul controlului transferului de arme.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий