X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Angajații integri din justiție vor primi salarii mai mari

5 dec. 2023,, 09:00   Societate
2895 0

Salariile procurorilor și a judecătorilor care au promovat evaluarea externă ar putea creşte. Premierul Dorin Recean i-a cerut ministrului Finanţelor să modifice legea privind salarizarea acestor angajaţi din justiţie, pentru a motiva specialiştii integri să vină în sistem.

Prim-ministrul Dorin Recean i-a solicitat ministrului Finanțelor ca aceste modificări să fie operate pînă la sfîrşitul anului caulterior să fie prezentate și Parlamentului pentru aprobare.

Ministrul Finanţelor a precizat că, împreună cu Ministerul Justiţiei, va încerca să găsească soluţii pentru majorarea salariilor judecătorilor și procurorilor care şi-au dovedit integritatea, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"La salarizarea judecătorilor vorbim de o creştere esentială pentru cei care vor trece evaluarea internaţională sau Vetting-ul. Totodată, creşterea aceasta are legătură și cu facilităţile pe care le au la pensie şi aici va trebui să discutăm, astfel încît, pe măsură ce creştem aceste salarii, trebuie să ştim că sistemul de pensii în Moldova este contributiv şi fiecare persoană cum contribuie în buget, exact în acceaşi măsură trebuie să aibă şi pensia", a spus Petru Rotaru, ministrul Finanţelor.

Reprezentanţii ministerului Justiţiei au spus că ar putea fi majorate cu 20% salariile procurorilor care au promovat evaluarea externă, chiar dacă ocupă sau nu o funcţie. De o creştere de 30% vor beneficia și judecătorii, candidați la un post în CSM, care au trecut evaluarea externă, chiar dacă nu au fost aleși în funcție.


Ministrul Justiţiei crede că salariile mai mari i-ar putea motiva pe specialiştii integri să vină în sistem.

1
1
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?