Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Ana Revenco, despre Adunarea „Moldova Europeană”: „Vom arăta întregului continent că Moldova se ridică”

21 mai. 2023,, 09:45   Societate
2977 0

Ținta atacurilor hibride ale Rusiei nu este doar Republica Moldova, ci sînt vizate libertatea, democrația și unitatea Uniunii Europene, a avertizat Ana Revenco, ministra de interne de la Chișinău, în dialog cu DW.

„Este o mîndrie că ne vom afla cu toții în Piața Marii Adunări Naționale duminică, pentru a demonstra unitate și determinare în parcursul nostru european”, a declarat ministra de interne a Republicii Moldova, Ana Revenco, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

„Vom arăta întregului continent european că sîntem uniți, că Moldova se ridică și că avem voința, curajul și puterea să construim viitorul așa cum îl vrem noi.”

Ana Revenco a subliniat că Republica Moldova „este parte a centurii de securitate în estul continentului, în estul Uniunii Europene”. În cele 14 luni de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei „am demonstrat că știm să facem front comun, știm să ne apărăm viitorul ales, care este să fim un membru de încredere al Uniunii Europene”.

Adunarea Națională Moldova Europeană de duminică are loc la scurt timp înainte de Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie, care va reuni zeci de șefi de stat și de guvern și întreaga conducere a Uniunii Europene în Republica Moldova.


2
0
0
0
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?